ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Η 14η Ιουνίου εορτάζεται παγκοσμίως ως η Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, σηματοδοτώντας την αξία της προσφοράς αυτού του ύψιστου δώρου ζωής σε όσους το έχουν ανάγκη. Για τους Έλληνες, ωστόσο, η 14η Ιουνίου σηματοδοτεί και μία ημέρα-ορόσημο για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, με την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 1987. Πρόκειται για μία ημέρα που έμελλε να αλλάξει για πάντα τον ελληνικό αθλητισμό και να αναδείξει την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ ως την «επίσημη αγαπημένη» στο μυαλό και τις καρδιές όλων.

Λαμβάνοντας υπόψη την ευτυχή αυτή συγκυρία, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) για δεύτερη συνεχή χρονιά, με κεντρικό σύνθημα «Το Μπάσκετ είναι στο Αίμα μας», θέλει να τιμήσει τη «χρυσή επέτειο» με μία κοινωνική ενέργεια που αποτελεί δώρο ζωής. Για το λόγο αυτό, η ΕΟΚ προσκαλεί όλες τις Ενώσεις και τις Τοπικές Επιτροπές να διοργανώσουν στις 14 Ιουνίου 2024 δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας ή/και να απευθύνουν κάλεσμα στις ομάδες των τοπικών τους πρωταθλημάτων να προσέλθουν στα κατά τόπους κέντρα αιμοδοσίας και νοσοκομεία της χώρας.

Στον εορτασμό των 37 χρόνων από την επιτυχία που σημάδεψε ολόκληρες γενιές από τον χώρο του αθλητισμού, ας αφιερώσουμε όλοι δέκα λεπτά από τον χρόνο μας για να αποδείξουμε πως ως Έλληνες έχουμε το «Μπάσκετ στο Αίμα μας».